Hvad er Metal Musik?

Stilistisk tager rock-genren afsæt i rock’n’roll, hvor metal-genren er en videreudvikling af den hårde rock. Metal-genren opstod i starten af 1970’erne i forbindelse med blandt andet Led Zeppelins og Black Sabbaths fremtræden.

Metalgenren er en bred genre med sine egen særlige udtryk og karakteristiske særtræk. Metalmusik er kendetegnet ved en hurtig rytme, der er opbygget omkring et omkvæd og et vers. Bas, guitar, elektrisk guitar og trommer er som oftest de mest fremtrædende musikalske elementer inden for metal-genren, og det er altså også effekten af disse, der binder hele musikstykket sammen. Der findes mange undergenrer inden for metal-genren. Et eksempel herpå er heavy-metal, som har sine helt egne særtræk. Med tiden er der kommet mange flere subgenrer til. 

Ofte vil det være de lidt mørkere og mere dystre tematikker, der er i centrum for metal rock. Eksempler herpå er emner som død, had, ødelæggelse og problemer. Samtidig hermed bærer metalmusikken ofte præg af at benytte et kompliceret sprog, der kan bidrage til det dystre udtryk.

Inden for metal-rockgenren er det ofte ligeledes pladernes cover, der bidrager til den dystre stemning. På disse pladecovers vil det ofte være særligt mærke farvetoner og uhyggelige afbildninger af fx død eller andre dystre temaer, der er i fokus. Yderligere har sceneoptrædenerne inden for metal-genren ofte været kendetegnet ved at have et hårdt og råt udtryk, der underbygger musikkens hårde stemning. Dette tydeliggøres blandt andet gennem tatoveringer, langt hår og sort lædertøj med masser af nitter.